Bijhorende documenten:

 Leesplan

Vertaling bijbelboeknamen

 

Voor wie is dit project?

1. Als je altijd al eens de Bijbel wilde lezen van kaft tot kaft,

2. Als je het lezen in de Bijbel en je tijd met God terug serieus wilt nemen,

3. Als je meer wilt leren begrijpen wat God door de Bijbel heen duidelijk wil maken,

4. Als je meer van Gods plan wilt begrijpen,

5. Als je denkt dat je alle verhalen uit de Bijbel wel kent,

6. Als je gelooft dat de Bijbel jou niets nieuws meer te bieden heeft,

7. Als je meer antwoorden dan vragen hebt,

8. Als je meer vragen dan antwoorden hebt,

9. Als je elke dag een half uurtje in je Bijbel wilt lezen

10. Als je zin hebt in een levensveranderende ervaring,

dan is dit iets voor jou.

Door de filmpjes, door samen te lezen en erover te praten en door bijeen te komen tussendoor (ik ga ervan uit dat het in 2021 terug mogelijk wordt) begrijp je ook meer van datgene wat je leest, of dat is toch zeker de bedoeling. Voor mij waren de afgelopen twee jaar niets minder dan een openbaring.

Tom heeft het afgelopen jaar deelgenomen en toen ik vroeg wat hij geleerd had, antwoordde hij het volgende:

Het afgelopen jaar heb ik verschillende dingen geleerd:

1. De aanhouder wint! Nochtans ben ik eraan begonnen zonder al te veel te verwachten. Op de eerste samenkomst met de deelnemers had ik gezegd dat ik er was omdat ik het niet zag zitten. Ik had namelijk geen tijd om aan het project mee te doen... De eerste weken was het nu en dan 'harken' om tijd vrij te maken. Idd, het is een kwestie van tijd maken, niet van tijd hebben...Na een 2-tal weken merkte ik dat het een automatisme werd om het eerste vrije moment van de dag daaraan te besteden en niet aan iets anders...

2. Wij zetten 1 stap, God zet er meteen meerdere! Eens die eerste hindernis genomen, merkte ik dat er geen hindernis meer was! Natuurlijk had ik de ene dag wat meer goesting dan de andere om mijn 'leeswerk' te doen. Het was toen echter al zo'n zegen om te lezen, dat ik het niet meer kon missen!

3. Ik dacht dat ik mijn Bijbelverhalen wel kende. Ik verschoot ervan hoeveel het verhaal in de Bijbel verschilde van wat ik ervan dacht te weten. Ik heb veel mogen noteren (zo'n 3,5 schriftjes vol!). Zelfs Bijbelverhalen die ik wel volledig kende, zoals Jona, kregen een diepere betekenis door de achtergrond die je via de filmpjes meekrijgt.

4. Een aanrader voor iedereen! Het vraagt een stap in geloof, maar eens die gezet is, is het de moeite waard!

Groetjes en een gezegende Kerst en Eindejaar gewenst!

Tom Dhaese

Ik kan Toms woorden alleen maar beamen. Dus, als je zin hebt in een stap in geloof, als je wilt dat je leven verandert, als je dagelijks de Bijbel opnieuw wilt ontdekken, doe dan mee.

Hoe kan dat?

1. De eenvoudigste manier is om de speciale facebookpagina voor dit project te volgen. Ik plaats elke dag welk Bijbelgedeelte we lezen en welk filmpje er eventueel bij hoort. Je kunt opmerkingen plaatsen, een vraag stellen of een vraag beantwoorden. Dit is de link: https://www.facebook.com/groups/343137069896242

 

2. Er is ook een app beschikbaar voor op de smartphone. Als je in de appstore of googleplay zoekt naar ‘readscripture’, dan zou je het moeten vinden. Dit is de bijhorende website: https://www.readscripture.org

 

3. In de bijlage vind je het Bijbelleesplan in een pdf-document dat je kunt uitprinten. Je zal zien dat het in het Engels is, maar ik voeg er ook een documentje bij met de vertaling van de Bijbelboeken naar het Nederlands.

Zo. Dat was het. Ik hoop dat ik jullie een beetje warm heb kunnen maken voor een prachtige reis. Ik heb er alvast heel veel zin in.

Veel groeten, Gods zegen en tot later,

Wim

 

Ik schrijf me in

voor komende zondag

Live-stream

Al onze diensten zijn live te volgen op: 
'liveFB.dehoeksteen.be'
of achteraf op:
 'live.dehoeksteen.be'
of in het menu op deze website.
Onthoud mij

______________________________ Visurs & malware veilig SiteLock______________________________